fredag 1 november 2013

Ridit :)

Idag har jag minsann ridit!!! :D
Tog ut Neptun på kvällskvisten och satt upp. Kändes jättebra med en gång :) Red i alla tre gångarter och jobbade honom lite. Jag hade väl inte det knäslutet på högersidan som jag brukar ha men det är ju inte så konstigt när man är opererad för 3 veckor sedan ;)
Hade lätt kunnat tagit nåt språng över nåt av hindren som stod i ridhuset men jag struntade i det, man behöver ju inte ta allt på en gång :)
Neptun kändes väldigt pigg och framåt iallafall trots att jag inga sporrar hade, bara dressyrspö. Han kan lätt bli lite seg utan sporrar och svara sent på hjälperna, men idag så var det tvärtom :)

Han har däremot fått konstiga sår på insidan mulen/läpparna :/ Det ser nästan ut som att han har bitit sig själv. Såg det bara på ena sidan i början på veckan men idag så såg jag att det var på andra sidan också! Vad är oddsen för att en häst biter sig själv på det viset? Jag misstänker att det är bettet som kan ha klämt, ett tredelat syntet. Jag bytte bett idag, till hans vanliga tredelade i metall. Ska fundera lite på bett imorgon, ska försöka leta fram det raka silikonbettet.
Det blir lätt så när man har ett tredelat, om man tar lite mer i ena tygeln, att bettet åker ut lite mer på ena sidan och det då är ett tredelat så kan de olika delarna klämma om man har otur.
Jag vet att Sprenger ska ha bett som är snälla mot framförallt mungiporna, men de kostar minst någon tusenlapp... Inte direkt det man vill lägga pengar på... Får hitta nån bra lösning helt enkelt :)

Inga kommentarer: